Unelmieni liikuntapäivä

Tunnustan. Olin koululiikunnassa juuri se vähän kömpelö lapsi, joka valittiin joukkueeseen aina viimeisten joukossa. En osannut tehdä kuperkeikkaa, enkä ollut mainittavan hyvä monessa muussakaan asiassa.

Alakoulun juoksukilpailuissa sentään loistin. Kiikutin kotiin yhden jos toisenkin palkintolusikan, jotka taitavat edelleen olla tallessa keittiöni kaapissa.

Olen aina ollut ahkera höytyliikkuja. Tykkään kävellä pitkiäkin matkoja ja hyödynnän pyörää kulkuneuvona monta kuukautta vuodessa. Varsinainen liikuntaharrastus loisti elämässäni kuitenkin vuosia poissaoloaan.

Ryhmäliikuntatunneille? Ei ikinä!
Saatoin jo kuvitella, kuinka aivan varmasti sotkeentuisin rytmikkäissä koreografioissa.

Kolmekymppisenä ruuhkavuosiaan elävänä perheenäitinä minusta tuli sittenkin juuri sellainen. Ryhmäliikuntaihminen.

Tarvittiin vain sopiva jumppasali mukavan lähellä kotia ja monipuolinen valikoima erilaisia tunteja, joista löytyi koreografiakammoisellekin kiinnostavia vaihtoehtoja.

Nyt kymmenen vuoden jumpparutiinin jälkeen en tiedä mitään parempaa. Saan heittää aivot tunniksi narikkaan, kun ammattitaitoinen ohjaaja koko ajan kertoo, miten seuraavaksi liikutaan. Toden totta, tunti ryhmäliikuntaa hoitaa sekä mieltä että kehoa.

Yrittäjänä minulla on toisinaan mahdollisuus suunnata jumppasalille myös aamutuntien aikana. Aluksi pidin tällaista käytäntöä merkkinä huolestuttavasta lusmuilusta. Muu perhe lähtee töihin ja kouluun, mutta minä menen viihtymään jumppaan. Eihän sellainen sovi.

Hyvin pian kuitenkin oivalsin, että jumppatunnilla käyminen on päivät läppärinsä ääressä istuvalle yksinyrittäjälle kaikkea muuta paitsi laiskottelua. Se on ennalta ehkäisevää työterveyshuoltoa, joka ylläpitää työkykyä ja hyvinvointia.

Viikonkin tauko liikuntatunneista tuntuu koko kropassa.
Liikkumattomana minut luultavasti löytäisi fysioterapeutin tai ortopedin vastaanotolta.

Mieluummin minä liikun, ainakin vähän joka päivä.
Fillarointi toimistolta kotiin nollaa mukavasti ajatukset työpäivän touhuista.
Joogatunnin loppurentoutuksessa saatan saada työprojekteja eteenpäin vieviä ideoita.

Niinpä sellainen on ihan varmasti myös tänään.
Unelmieni liikuntapäivä.


Perjantaina 10.5.2019 vietetään valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää. Se on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up –päivä, jolloin nautitaan liikkumisen ilosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *